Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser, oplysninger og vilkår

Revideret 24-4-2018 og 19-12-2018, 25-5-2019 og 13-01-2020 og 25-08-2021 og 05-12-2023

Miljøret i Øjenhøjde Advokatfirma ApS”

”Advokatfirma Hans Haages ApS”

Cvr. nr. 32 29 81 09

Anvendelse:

Nærværende forretningsbetingelser fremsendes eller udleveres til klienten ved indledningen af enhver ny sag, og de samme oplysninger kan tillige findes på virksomhedens hjemmeside under de forskellige emner se www.miljøretiøjenhøjde.dk

Selskabsform, beskikkelse og Advokatsamfund:

Virksomheden, der er organiseret som Advokatanpartsselskab, hvis indehaver er Advokat Hans Haages, der har møderet for Højesteret, og som er beskikket af Justitsministeriet i Danmark og medlem af Advokatsamfundet.

Navne:

Virksomheden drives tillige under binavnene:

Miljøret i Øjenhøjde Advokatfirma ApS”

Advokatfirma Hans Haages ApS Gældssanering i Øjenhøjde

Adresse og kontaktoplysninger:

Filosofgangen 9, 3. tv 5000 Odense C, tlf. 22 86 05 00, mail advokat@hans-haages.dk, hjemmeside www.miljøretiøjenhøjde.dk.

Virksomheden har desuden mødelokaler på Coworking Plus, Kochsgade 31D, 2. sal, 5000 Odense C

Forretningstid:

Træffes efter aftale – ring 22 86 05 00 eller send mail til advokat@hans-haages.dk.

Vedrørende ydelsen:

Advokaten vil sigte mod at finde en løsning på klientens sag for de lavest mulige omkostninger under hensyn til klientens ønsker og instrukser, men klienten skal være opmærksom på følgende:

En advokat har pligt til på passende tidspunkter at foreslå klienten at overveje at indgå forlig eller henvise sagen til retsmægling, mediation eller lignende.

En advokat må ikke ved udførelse af en sag gå videre, end berettigede hensyn til varetagelse af klientens interesser tilsiger.

En advokat ikke må foretage unødige retsskridt eller søge klientens interesser fremmet på utilbørlig måde.

Vedrørende ordrebekræftelse og pris:

Hvis klienten er forbruger, vil der altid og uopfordret blive givet forudgående skriftlig oplysning om de vigtigste elementer i den forventede bistand og om prisen, i form af et prisoverslag (jfr. dog nedenfor). Hvis klienten ønsker det, og hvis det er muligt, vil der blive givet et ”fastpristilbud”. Priser til forbrugere vil blive opgivet incl. moms.

Hvis klienten ikke er forbruger, d.v.s. hvis klienten handler inden for sit erhverv, vil der altid og uopfordret blive givet forudgående skriftlig oplysning om de vigtigste elementer i den forventede bistand (medmindre dette allerede fremgår af sammenhængen) og (på anmodning) om prisen i form af et prisoverslag (jfr. dog nedenfor).

Hvis det ikke er muligt på forhånd at beregne prisen, og hvis det heller ikke er muligt at give et prisoverslag, vil der blive givet skriftlig orientering, om den måde hvorpå prisen vil blive beregnet f. eks. efter medgået tid eller efter de generelle principper.

De generelle principper for fastsættelse af prisen er, at denne fastsættes under hensyntagen til sagens værdi eller betydning for klienten, arbejdets omfang og vanskelighed, sagens udfald, den anvendte tid, herunder om arbejdet har måttet ydes uden for normal arbejdstid, eller om der har været tale om en hastesag. Desuden lægges der vægt på det med sagen forbundne ansvar og sociale hensyn kan indgå.

Der vil desuden blive oplyst om de forventede udlæg herunder afgifter til det offentlige. Hvis beløbet ikke kendes, så vil det blive oplyst hvorledes dette beregnes.

Hvis det på et tidspunkt må forudses, at den endelige pris vil komme til at overstige et afgivet prisoverslag, vil klienten straks blive orienteret.

Prisberegningen er undergivet Advokatsamfundets retningslinjer, og i tilfælde af en klage over en faktura, kan klienten – såfremt virksomheden fastholder sin prisberegning – vælge at klage til Advokatnævnet (se nedenfor).

Særligt vedrørende fri proces & retshjælpsforsikringer:

Retssager vil som udgangspunkt blive afregnet efter medgået tid ud fra særlig aftale i hvert enkelt tilfælde.

Hvis sagen er af en karakter, som giver mulighed for offentlig eller forsikringsdækket retshjælp, vil dette blive oplyst overfor klienten.

Ansvarsforsikring og garanti:

Der er for såvel Advokatanpartsselskabet som for dets indehaver tegnet ansvarsforsikring og stillet garanti efter de for advokatsamfundet fastsatte regler. Ansvarsforsikringen dækker al advokatvirksomhed uanset hvor den udøves. Forsikring med lovpligtig dækning er tegnet i HDI Gerling, Indiakaj 6, 2100 Kbh. Ø, police nr. 156-08654971-14009

Samleklientkonto:

Virksomheden har samleklientkonto i Nordea. Indestående er dækket af indskydergarantiordning op til 100.000 euro.

Kommunikation:

Der kan kommunikeres ved alm. Post, alm. Mail eller krypteret mail.

Vedrørende brug af almindelig (IKKE sikker) mail til fremsendelse af personfølsomme oplysninger:

Klienten kan vælge at fremsende kommunikation til advokaten pr. alm. (ikke sikker) mail.

Advokaten kan ikke fremsende fortrolige eller følsomme oplysninger til klienten eller andre involverede pr. alm. (ikke sikker) mail. Sådanne oplysninger sendes ved brev eller ved krypteret mail.

Databehandling:

Der udleveres i forbindelse med sagens opstart et særskilt oplysningsblad med orientering om hvilke data der indsamles og på hvilket grundlag, samt med oplysning om klientens rettigheder i  henhold til persondataforordningen.

Cpr. numre, der er udleveret af klienten, eller som fremgår af de af klienten udleverede dokumenter, kan opbevares og behandles, men må ikke udleveres til trediemand uden klientens udtrykkelige samtykke, medmindre det klart fremgår af sagens sammenhæng, at cpr. nr. er udleveret til advokaten med henblik på extern brug f. eks. ved ansøgninger eller forespørgsler til myndigheder og/eller pengeinstitutter.

Databehandling og databehandleraftale:

Indsamling opbevaring og behandling af data sker som udgangspunkt elektronisk, men under sagens behandling kan hele eller dele af sagen opbevares og behandles i papirform.

De elektroniske data behandles og opbevares i.h.t. databehandleraftale af 27-02-2023 indgået med Unik System Design A/S cvr. Nr. 17512692, Boulevarden 19E, 7100 Vejle, samt på en platform Microsoft business 365 som ligeledes administreres gennem  Unik System Design A/S.

I.h.t. ovennævnte aftale er Miljøret i Øjenhøjde Advokatfirma ApS dataansvarlig og Unik System Design A/S er databehandler.


Arkivering, opbevaring og sletning:

I forbindelse med den enkelte sags afslutning makuleres alt – i papirform foreliggende – materiale medmindre klienten i forbindelse med betaling af faktura udtrykkeligt anmoder om at få dette udleveret.

Herefter arkiveres sagen elektronisk.

Sagen bevares så længe berettiget varetagelse af advokatens interesser taler herfor.

BEMÆRK:

Det forbeholdes – uden varsel – at slette sagen og alle dens data ved udløbet af det tredje kalenderår efter sagens arkivering.

Jf. dog nedenfor vedrørende dokumentation indhentet i.h.t. lov om hvidvaskning.

Vedrørende sletning af personoplysninger på anmodning fra klienten eller andre involverede:

Sådanne oplysninger vil blive slettet hvis klienten eller en part (for så vidt angår oplysninger om vedkommende) anmoder herom, medmindre reglerne om hvidvaskning eller berettiget varetagelse af advokatens interesser er til hinder herfor.

Vedrørende hvidvaskningsloven:

Virksomheden er omfattet af lov om hvidvaskning, og derfor påhviler det klienten– på anmodning – at udlevere dokumentation for identitet samt at efterkomme eventuel yderligere anmodning om dokumentation hvis sagen er af en sådan karakter, at der er krav om indhentelse af dokumentation.

De modtagne oplysninger vil blive behandlet efter lovgivningens krav herunder, at oplysninger og dokumentation vil blive opbevaret i 5 år efter klientforholdets ophør, hvorefter det modtagne slettes, medmindre reglerne om hvidvaskning i øvrigt er til hinder herfor.

Følgende oplysninger indhentet i medfør af lovens bestemmelser opbevares i fem år fra klientforholdets ophør:

Oplysninger indhentet i forbindelse med opfyldelse af kravene om kunde-kendskabsprocedurer i lovens kap. 3, herunder identitets- og kontroloplysninger samt kopi af foreviste legitimationsdokumenter.

Dokumentation for og registreringer af transaktioner, der gennemføres.

Dokumenter og registreringer vedrørende undersøgelser gennemført i henhold til § 25, stk. 1 og 2.

Klienten skal være opmærksom på at advokaten efter reglerne i hvidvaskningsloven § 26 har pligt til at underrette Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet, hvis der opstår mistanke om eller rimelig grund til at formode, at en transaktion, midler eller en aktivitet har eller har haft tilknytning til hvidvask eller finansiering af terrorisme. Dette gælder dog ikke oplysninger som advokaten modtager i forbindelse med at advokaten fastslår klientens retsstilling eller forsvarer eller repræsenterer denne under eller i forbindelse med en retssag, herunder rådgiver om at indlede eller undgå et sagsanlæg.

Tilsyns- og klagesystem:

Vedr. databehandling:

Evt. klager vedrørende databehandling kan indgives til Datatilsynet, Carl Jacobsens Vej 25, 2500 Valby, mail dt@datatilsynet.dk. Klage kan f. eks. begrundes med uberettiget videregivelse af oplysninger eller manglende efterkommelse af begæring om indsigt.

Vedrørende Advokatsamfundet:

Både virksomheden og dens indehaver er omfattet af Advokatsamfundets tilsyns- og disciplinærsystem og af reglerne om god advokatskik, jf. retsplejelovens § 126, samt af de advokatetiske regler.

De regler, der gælder for udøvelse af advokaterhvervet, kan findes på Advokatsamfundets hjemmeside: God advokatskik | Advokatsamfundet

Det drejer sig særligt om:

Der kan klages over advokatens adfærd og/eller prisberegning.

Kontakt Advokatnævnet

Vil du klage, skal du kontakte advokatnævnet  | Advokatnævnet (xn--advokatnvnet-edb.dk)

Bemærk særligt, at klagefristen er 1 år fra klienten har fået kendskab til det, som der klages over.

Odense 05-12-2023

Hans Haages  adv. (H)